24 Eylül 2009 Perşembe

Domates Çorbası

bu tarif 10 kişilik


5 adet domates
3 dolu kaşık un
2 litre kadar su(belki biraz daha fazla)

1-1,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı


domateslerin kabuğunu soyup üstüne çıkan suyla iyice haşlayın.
diğer yanda unu tereyağında sürekli karıştırarark sarartın. üzerine sütü yavaş yavaş dökün ve beşamel yapın. ben bu aşamada hep el blenderi kullanmak zorunda kalıyorum. çünkü topaklanmadan karıştıramıyorum nedense. karışımı pürüzsüz hale getirin.  haşlanan domatesleri de suyuyla beraber blenderden geçirin ve hazırladığınız beşamelin üstüne dökün. kıvamını suyla ayarlayın. kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. tuzunu da damak zevkinize göre atın. birkaç dakika kaynadıktan sonra altını kapatabilirsiniz.
kıtır ekmekler ve rende kaşarla servis yapabilirsiniz.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

İzleyiciler