24 Eylül 2009 Perşembe

yalancı çerkez tavuğu

çok basit ama lezzetli bir tariftir bu. yemeklerle beraber de, çayın yanına da, meze olarak da seviliyor.

1 bütün tavuk göğsü
2-3 orta boy patates
2-3 orta boy havuç
yarım bardak kadar mayonez
2 bardak kadar yoğurt
birkaç diş sarımsak
bir avuç iri çekilmiş ceviz
tuz


tavuk göğsü, patates ve havucu ayrı ayrı tencerelerde tuzlu suda iyice haşlayın(havuç için tuza gerek yok). sonra tavuk göğsünün derilerini ve kemiklerini çıkarıp kalanını derince bir kaseye didikleyin.
soyulup küçücük doğranmış, hatta biraz ezilmiş patates ve havucu, iri çekilmiş cevizi didiklediğiniz tavuğa karıştırın. (ben patates ve havucu soyup, küp küp doğrayarak haşlıyorum. doğrudan süzüp katması kolay oluyor. siz de öyle yaparak sıcak sıcak soyma doğrama işkencesinden kurtulabilirsiniz.)

yoğurt, sarımsak, tuz ve mayonezi ayrı bir kapta karıştırın.
sonra bütün malzemeyi iyice harmanlayın. sıvı miktarı az gibi gelirse, karışım kuru olursa biraz daha yoğurt veya mayonez ekleyebilirsiniz. 
daha sonra servis yapacağınız kaba aktarın. üzerini pul biber ve cevizle süsleyin.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

İzleyiciler