28 Eylül 2009 Pazartesi

Kabak Mücver

Kabak dolması yapıldığında içi ziyan olmasın diye yaptığım bir aperatif bu. özellikle kabak alarak da yapabilirsiniz. biraz yağlı ama lezzetli olur. tazeyken bir dilim taze ekmek ve çay eşliğinde sıcak sıcak yemek lazım... dedim ve dikkat ettim ben herşeyin yanına çay yakıştırıyorum galiba:)))

yapılışı:

2 adet kabak, veya 1 kilo kabağın oyulmuş içi. rendelenmiş olacak. rondodan geçirmeyin. olmuyor. içleri rendelemekte zorlanırsanız incecik kıyabilirsiniz de.
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
karabiber
pulbiber
nane(taze olursa daha çok yakışıyor)
tuz(fazla koymuyorum ben, kabağa çok tuz yakışmıyor gibi geliyor)


hepsini harmanlayın. teflon bir tavayı biraz yağlayarak büyücek bir kaşıkla kaşık kaşık dökerek önlü arkalı kızartın. karışımı hazırladıktan sonra bekletmeden kızartın. Çünkü sulanınca un ilave etmek gerekiyor, un miktarı gerekenden fazla olunca da kabağın tadını gölgeliyor gibi geliyor bana.
afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bezıları buna ufalanmış beyaz peynir de koyuyor.

İzleyiciler